אובדן המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/01/2008 | 23:17 | מאת: לימור

קודם כל תודה על התמיכה .... בהמשך למה שנרשם היום אני יזכיר שהוא בן 5 הוא חזר מהגן כועס עצבני בוכה ואז הוא חיבק אותי ואמר אנשים זקנים מתים אז אמרתי לו שכן ואז שהוא שאל סבא מנחם זקן אמרתי כן והוא אמר אני לא רוצה שסבא ימות והחל לבכות ואז הוא שאל ומה עושים הסברתי שמי שמת שוכב במיטה ושמים אותו מתחת לאדמה ואז הנשמה שלו עולה לשמים ועוברת למישהו אחר ואז נולד בן אדם חדש והוא היה מבוהל מהתשובה שלי וגם אני הוא תפס אותי ממש לא מוכנה ואז הוא אמר שוב שהוא לא רוצה שהוא ימות ועניתי גם אני לא רוצה שהוא ימות ורק אלוהים יודע מי ימות ואנחנו לא נמות כי אנחנו עכשיו צעירים ובריאים ועושים כיף חיים.... אני ממש הסתבכתי אני ממש לא יודעת מה עשיתי נראה לי שעישיתי רק רע יותר אני אשמח לקבל תשובה ברורה לשאלה אם סבא הולך למות??? זה מאוד יעזור לי תודה לימור

15/01/2008 | 00:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

לימור, הוא כנראה באמת תפס אותך לא מוכנה. את יכולה לומר לו שאף אחד לא יודע מתי סבא ימות, וגם את לא רוצה, ושבינתיים אתם רוצים להיות שמחים עם סבא ולא לחשוב על המוות שלו. אין ספק שהוא מוצף חרדה, אבל צריכה להקפיד לא להסחף איתו. לא לענות תשובות כה מפורטות. אבל אל תדאגי, לא בטוח שהוא זוכר כל מילה שאמרת. הקשיבי להמשך תגובותיו, שימי לב אם הן מחמירות או נרגעות. את יכולה לחפש ספר ילדים לגילו שמדבר על המוות, אני לא יודעת שם מדויק אבל יודעת שיש. לפעמים דרך סיפור על מישהו אחר קל לילדים להתחבר. נסי ועדכני אותי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים