הפרעת חרדה כללית אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/09/2007 | 13:12 | מאת: maya

שלום ביתי בת סובלת מחרדות קשות מאמצע כיתה ג בחילות קשות המנעות מאכילה פחד מוירוס של הקאות כאבי בטן לפעמים הרגשת עילפון מבחינה חברתיתי היא לא מקובלת בכיתה אך יש לה חברות שבאות אליה באופן קבוע לא מרוכזת בלימודים ציונים בינוניים לטחר מאבקים על השעורים ....הביטחון העצמי שלה מאד מעוערער והיר נמנעת מהרבה דברים חברתיים היא עברה אבחון טובא ואובחנה שיש בעייה גבולית של קשב וריכוז כמו כן התחלנו עם טיפןל פסיכולוגי פרטני .....רציתי לדעת אם אני צריכה לעשות אבחון פסיכיאטרי והאם תרופות כמו למבוגרים למשל ציפרלקס וכדומה מומלצים בגילאים האלה אן אם חש עוד מסגרת שיכולה לתמוך בה ילדים שסובלים מהפרעות חרדה כרגע התמיכה שלי מאד עוזרת והשיחות רק עכשיו התחלנו .... אך אני אמורה לנהוג אני מאד רכהתומכת מבינה ורכ עם הגבולות האם לתת לה להמנע ממצבים שמעוררי חרדה או להתעקש להתמודדד איתם יחד איתה אנחנו הורים שלא ממש מתעקשים על גבולות ומאד מבולבלין היכן להתעקש והיכן להרפות מקווה לתשובתכם תודה

26/09/2007 | 04:04 | מאת: חלי ברק-שטיין

מאיה, אני יכולה להבין שהמצב של בתך מדאיג אתכם. רמת חרדה כזו, והמנעות חברתית כפי שאת מתארת אינה שגרתית ואכן מעידה על בעיה. טוב שהלכתם לטיפול, שם אמור להיות מענה עבורכם. בספרי 'תקשיבו לי רגע' יש פרק על חרדה,ופרק על טיפול פסיכולוגי. אולי יעניין אותך לקרא עוד בנושא www.hebpsy.net/barak לדעתי, המטפלת של הילדה (בת כמה היא?) אמורה להדריך גם אתכם. כך זה בטיפול בילדים, שאמור לכלול עבודה עם ההורים. היא הרי מכירה היטב את הילדה, ותדע להתאים את הגישה הטיפולית לילדה, עם הדרכה מתאימה לכם. בכל אופן, אל תלחצו על הילדה, תהיו גמישים, כך זה נכון תמיד, ובמקרים של חרדה נכון במיוחד. לדעתי ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר כי יש תרופות יעילות לחרדה, אבל גם כאן- עשו זאת תוך תיאום עם הפסיכולוגית המטפלת. בהצלחה, אני כאן אם יש שאלות נוספות, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים