טיפול באומנויות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/10/2007 | 17:08 | מאת: נוני

מה ההבדל בהכשרה בין פסיכולוג ילדים לבין מטפל באומנויות? תודה

22/10/2007 | 19:46 | מאת: חלי ברק-שטיין

נוני, אינני יודעת מה מטרת השאלה, אנסה לתת מידע כללי. פסיכולוג ילדים צריך לסיים תואר שני בפסיכולוגיה קלינית או חינוכית באוניברסיטה, לעבור התמחות של כ 4-5 שנים במוסד מוכר ולעבור בחינת מומחיות בהצלחה. בנוסף הוא בדרך כלל אמור ללמוד תוכנית המשך של פסיכותרפיה המתמקדת בטיפול. מטפל באומנויות מקבל הכשרה של תואר ראשון או שני באחד מהמוסדות המלמדים את הנושא. גם הוא צריך לעשות שעות התמחות אך מועטות יותר. אין חובה ללמוד פסיכותרפיה אך חלק מסוים מהמטפלים עושים זאת. ההבדל הוא בעומק ההכשרה, במקומות העבודה והנסיון, בהדרכה שמקבלים. וכמובן בשיטות הטיפול. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים