תסמונת "החלוק הלבן|"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/10/2007 | 16:27 | מאת: מריה

שלום רב! אני צריכה עזרה!!!!!!!!!!!!! ילד שלי בן שנה וחצי התפתחות מוטורית ופיזית תקינה לחוטין. אבל יש לנו בעיה אחת שנוראאאאאאאאאאאאאא מתרידה אותי! הוא נורא מפחד מהרופאים, יש לציין שהוא בעבר היה מאובחן (עקב טעות ) כילד עם דום נשימתי בדרגת חומרה קשה!!!!!! והילד עבר המון בדיקות ושינה במעבדת שינה + ברונכוסקופיה בהרדמה וכו' אבל באותה תקופה (10 חודשים) זה לא כל כך בלט , הוא אפילו שיתף פעולה עם הרופאים!!!!!!!!! עכשיו זה נורא! כל ביקור אצל רופא משפחה/ טיפת חלב/ או סתם ביקור במקום בו אדם יושב מאחורי שולחן מעור בו בכי עד שאנחנו יוצאים מהמקום! אנחנו לא מעודדים את הבכי הזה , מסבירים לו כל דבר שהולך לקרות אצלו, ואפילו כשרופא לא נוגע בו פיזית הוא ממשיך לבכות עד סוף הביקור! מה לעשות? איך להיתנהג? אני לא רוצה שלדבר הזה יהיו השלכות לעדיד תודה

22/10/2007 | 19:43 | מאת: חלי ברק-שטיין

מריה, אני בהחלט חושבת שהבן שלך פיתח פוביה, פחד מופרז מרופאים הנקשרים אצלו עם חלוק לבן. כנראה שהחוויות הקשות שעבר גרמו לכך. אני חושבת שכדאי לכם להתייעץ עם פסיכולוג התפתחותי, שיעזור לכם להפחית את החרדה בשיטות התנהגותיות. יש דרך להפחתת חרדות כזו. יתכן שבקופת חולים, במרפאות להתפתחות הילד יוכלו לתת לכם את העזרה. אל תחכו, חרדות כאלו נוטות פעמים רבות להתקבע. בינתיים תמשיכו בדרך של להסביר לו מראש מה קורה, ולהשתדל לא לאבד שליטה מול הבכי שלו. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים