מחשבות טורדניות לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/02/2016 | 09:17 | מאת: דקלה

שלום רב, בתי עוד מעט בת 6, קורה לה הרבה שהיא "נתקעת" על דברים ולא מצליחה להשתחרר. דוגמאות: 1. היא היתה אמורה להיות אמא של שבת בגן אבל נקבע לה בדיוק תור לרופא שיניים הסברתי לה שאני אגיד לגננת ושנדחה את זה ליום שישי ( שלחתי הודעה לגננת), היא מאוד התאכזבה ובכתה. לאחר מכן היא המשיכה לבכות שמא הגננת לא תדע על המצב. והיא בכתה ולא הרפתה עד שהתקשרתי לגננת ווידאתי איתה שכך יהיה ( היא שמעה ברמקול). בכך לא הסתיים, לאחר מכן היא דאגה שאולי הגננת תשכח לגבי שבוע הבא. אמרתי לה שאני אזכיר לגננת, זה לא עזר. הראיתי לה שארגנתי תזכורת בפלאפון שלא אשכח. אחר כמה זמן היא שוב דאגה מה יהיה אם לא אשמע את התזכורת. בקיצור חרפנה אותי לגמרי! 2. יום אחד חברה שלה בגן הזמינה אותה אליה ולא היה נעים לה לומר לא. האמא של החברה התקשרה אליי אך לא תפסה אותי ובינתיים היא הושיבה את בתי באוטו. מאחר ולא עניתי, היא לבסוף החזירה אותה לגן, בתי חוותה זו כחוויה מאוד לא נעימה. ומאז היא מוטרדת שלא ייקחו אותה שוב בלי רשות. הודעתי לאותה אמא שלא תוציא את הילדה בלי שאני מאשרת ואמרתי גם לבתי שזה לא יקרה אבל מדי כמה זמן היא בוכה ושואלת אותי בפחד " מה יקרה אם ייקחו אותי"? ( חשוב לציין כי מאז כבר יצא לה ללכת שוב לאותה חברה מרצונה) כל יום מחדש היא שואלת אותי כמה פעמים (כבר עבר איזה שבוע) בקיצור, אני לפעמים משתגעת מהמצב הזה כשהיא שואלת אותי ללא הרף ובוכה ולא מסתפקת בתשובות שלי אפילו שאני באמת משתדלת. אודה לעזרתכם, דקלה

שלום דקלה לבתך המקסימה יש תגובות חרדה והיא חרדתית. אולי זו זמני אולי תכונה .כדאי להגיע לפגישת ייעוץ והדרכה להורים . אתם יכולים ללמוד איך לעזור לה ולעזור לכ. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים