החזרת מוצץ אחרי גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/12/2015 | 06:19 | מאת: אלינה

שלום הילד האמצעי שלי בן 3 ועשרה חודשים. ילד בוגר וחכם אבל גם עקשן מאוד ולפעמים יש התקפי עצבים במיוחד כשעייף. עד לפני שבוע היה ישן עם מוצץ. המוצץ היה משמש רק לשינה. לא היה מוציא את המוצץ מהמיטה. התחלתנו להכין אותו שעוד מעו יצטרף לותר על מוצץ כי כבר גדול ולפני שבוע הוא קיבל החלטה ביחד איתנו לזרוק מוצץ. הוא לא מבקש מוצץ יותר אבל אני ממש רואה שהוא סובל. מילד שאהב מאוד לישון הפך לכזה שדוחה כמה שיותר את הכניסה למיטה. עד לפני שבוע היה אפילו הולך לישון לבד כשהיה מתעייף ועכשיו שעות של שכנועים. גם מתעורר מוקדם יותר בבוקר. ככה יוצא שהוא בממוצע ישן שעתיים פחות בלילה וזה משפיע לו על ההתנהגות ביום. אני ממש שוקלת להחזיר את המוצץ אבל לא יודעת אם זה הדבר הנכון ואם הוא לא ירגיש שזה כשלון. פשוט ממש קשה לי לראות אותו ככה. אודה לתשובתך

שלום רב המוצץ היה הרגעה וחשובה לילד. נסו להגיע למצב של רגיעה אתו , אולי סיפור קירבה גדולה במטה . מגע לאורך זמן. בקיצור מגע וקירבה לקראת שעת השינה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים