בן 5 חודשים חסר שקט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2015 | 12:15 | מאת: אמאלה

בני בן חמישה וחצי חודשים.השלישי מבין שלושת ילדיי (7,3). יונק בלבד וכבר מתהפך מהגב לבטן וחזרה. הוא איתי בבית ועתיד ללכת למטפלת בגיל שבעה חודשים למשך 3 ימים.היריון תקין לחלוטין ולידה ספונטנית,מהירה, ללא אפידורל. כשרק נולד,היה תינוק שקט ונעים: ינק היטב, היה נרדם לבד למשך זמן ממושך ובלילות היה קם פעמים בודדות. לפני כחודשיים חל שינוי: הוא מתעורר פעמים רבות בלילה כדי לינוק 2-3 דקות, במהלך היום ישן רק למשך חצי שעה-ארבעים דקות, לא סבלני כשהוא על מזרון הפעילות ולא משחק: מיד מתהפך על הבטן ומתחיל לקטר ואז לבכות עד שאני מרימה אותו.גם בעגלה הוא לא אוהב להיות ומיד נכנס לחוסר שקט ובכי שמתגבר עד שאני מרימה אותו. העניין הוא שרק בידיים שלי הוא נרגע ואפילו בעלי לא יכול להרגיע אותו או כל בן משפחה אחר-הוא רוצה רק בידיים שלי. בקיצור: ימינו עוברים בעיקר בידיים, אני מנוטרלת מכל דבר אחר (פוגע מאוד באחיותיו הגדולות) ומוצאת שאני מתוסכלת מהמצב מאוד. אציין שהבית הוא בית נעים ושקט, לי ולבעלי יש מערכת יחסים נהדרת ואין מתח שעלול להעיק על התינוק שלי או על אחיותיו. אשמח לעצה: מה עושים עם חוסר השקט וחוסר שביעות הרצון של תינוקי?

שלום רב משהו בביולוגיה של הילד שלך אני לא יודע מה בדיוק משתנה וגורם חרי שקט וחרדה. זה שהוא יכול להירגע זה טוב . נסי לתת גם לבעלך להרגיע אותו עוד לפני שמתחיל האי שקט . תני לבעל להיות אתו יותר זמן אפילו שירדים אתו . אם זה לא יעבור כדאי להיבדק אצל רופא

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים