אי רצון ללמוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/03/2015 | 08:25 | מאת: אמא דואגת

שלום, יש לי תאומים בן ובת בני 9 הבן ילד מבריק ולבת קשה יותר מערכת היחסים ביניהם מאד מורכבת הוא כל הזמן דואג להזכיר לה שהוא נולד ראשון שהוא טוב יותר מה שפגע בביטחון העצמי שלה לאחרונה היא לא רוצה ללמוד לא מכינה שיעורים בכיתה כל הזמן מציירת בזמן השיעור טוענת שלא זוכרת שלא מעניין אני לא יודעת אם קשר בין הדברים כיצד ניתן לבדוק ממה נובעת התנהגות זו אודה לעזרה והכוונה תודה

שלום רב הילדה שהיא יותר חלשה סובלת כנראה מחרדות שהיא פחות טובה ואחיה ממשיך ללחוץ על הנקודה הרגישה. כדאי לכם לחזק את היכולות שבהן היא טובה ולהפחית מחשיבות ההצלחה הלימודית וללמד אותה להתמודד עם היכולות שלה עצמה. לחזק לה את הביטחון כיצד להתמודד עם אחיה .כדאי ללכת להדרכה הורית כיצד לעשות זאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים