בריחת שתן במהלך היום לילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/06/2020 | 09:48 | מאת: אוהד

שלום לכולם, הבן הגדול שלנו בן 4 (אח גדול לבן שנה) בעל יכולת ורבלית מעולה, יכולת חברתית נפלאה וילד טוב שמאוד אוהב ודואג לאחיו הקטן. את תהליך הגמילה שלו החל בגיל 2.8 ולאחר כמה חודשים הגמילה מהקקי הסתדרה באופן סופי. לעומת זאת הגמילה מפיפי עדיין מאוד בעייתית וניכר שבעת משחק בגן, משחק בחצר או בסוף יום הצהרון (חוסר ריכוז, עייפות) בורח לו פיפי. חשוב לציין שבמהלך הלילה הוא יבש לחלוטין כבר חצי שנה וגם אם יש לו פיפי בלילה הוא קורא לנו שיש לו פיפי ואנו לוקחים אותו לשירותים. רק אם הצוות מזכיר לו בתדירות גבוהה הוא נשאר יבש. ניסינו הכל: לכעוס עליו, להביע אמפתיה, שיחות מוטיבציה, שיחות הסבר, לתת לו מתנות/ לא לתת לו מתנות. כל דבר. שום דבר לא עובד. האם אתם מכירים טיפול לנושא הגמילה? תודה רבה !

שלום רב אוהד. יש שיטות טובות לעשיה זאת ולגמילה. יש צורך להיכנס .לעומק ולפרטים של המקרה ולעצב תוכנית מסודרת. את זה יכול לעשות איש מקצוע שמבין היטב בנושא. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים