סוגי טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2008 | 13:26 | מאת: יהלי

שלום רב, אני אמא לילדה בת 12 ובן 9, גרושה כ-6 וחצי שנים. הקשר עם האבא מצויין. התקשורת ביני לבין בתי לא ממש טובה, לצערי. היא גם במשקל עודף של כ-10 ק"ג וזה מאוד מאוד מפריע לי! (גם לה זה מפריע אבל אין לה שליטה על זה כרגע... היא מודעת לזה שהיא משמינה ובכל זאת אוכלת..). קשה לי לתקשר איתה ואני רואה מולי ילדה שמנה לפני כל דבר אחר. יש בה כ"כ הרבה דברים טובים ואני לא מצליחה לראות מעבר למראה השמן שלה. עצוב לי אבל אין לי שליטה על זה. יש לציין גם שיש לה פתיל קצר והיא מתעצבנת מהר, חיי החברה שלה לא ממש זוהרים וזו כנראה אחת הסיבות. היא מאוד פסימית וההתמודדות שלה מול הגירושים ממש לא קלה. עם זאת היא ילדה מאוד מאוד חכמה וחריפה, תלמידה טובה, מוכשרת ויצירתית, יודעת לבטא את עצמה ואת הרגשות שלה, מאוד איכפתית ודואגת ומאוד רגישה. היא היתה בטיפול פסיכולוגי בבי"ח שניידר ולאחר כשנה הופסק הטיפול כי לטענת הפסיכולוגית (הם מתמחים) זה די נתקע ומצידנו גם ראינו שזה כבר לא מוביל לשום מקום. היא גם ביקשה להמשיך בטענה שזה כבר לא עוזר לה. הייתי רוצה לדעת אם יש איזשהו טיפול אחר, לא שיחות עם פסיכולוג, שיוכל לעזור לה קצת להירגע ולהעלות את הדימוי העצמי שלה? אשמח על תשובתך בהקדם. תודה!

10/08/2008 | 18:55 | מאת: חלי ברק-שטיין

יהלי, לפי תאור הדברים שלך מה שיכול לעזור לזמן הקרוב הוא שאת תלכי ליעוץ הורים. יוכלו לעבוד איתך על התחושות שלך כלפיה, ולעזור לך לחזק לה את הדימוי העצמי. טיפול זה חשוב, אבל פעמים רבות כשהילד עצמו לא רוצה, וגם במקביל לטיפול בילד מדריכים את ההורים- והרבה הרבה ניתן לשנות דרך ההורים. את מגדלת אותה, וחוץ מהסבל שנגרם לשתיכן מהמצב, את יכולה להשפיע רבות. את יכולה לקרא פרק בנושא דימוי עצמי ותפקידי הורים להגברתו בספרי 'תקשיבו לי רגע'. ראי אם זה עוזר. בהצלחה חלי ברק

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים