חשובה דעתכם המקצועית...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

31/07/2008 | 20:40 | מאת: גן עדן

שלום רב מקווה שתוכלו לסייע לי בהתלבטות שבה אני נמצאת : קצת רקע: בני בן חמש וחצי, עולה לגן חובה, יש לו אח קטן בן שנה. בני עצור מאוד מטבעו וכן בגלל קשיים מוטוריים מוכחים כלומר נולד עם בעייה כלשהי ברגליים שחשוב לציין, אינה נראית ב"עין בלתי מזויינת" הוא חברותי אך רק עם ילדים ספציפים וגם זאת לאחר 5-10 דקות הסתגלות... בדרך כלל, אינו זז ממני אלא אם כן משחק עם חברים וגם אז מקפיד לשמור על קשר עין. שאלתי היא, אני רוצה לבחור לו חוג מסוים שיפתח אותו קצת וישחרר אותו אבל אני בטוחה במאה אחוז שהוא לא יהיה מוכן לעזוב אותי במהלכו, בגיל כזה, בד"כ לא נותנים להורים להצטרף , אז מה עושים? שאלה נוספת: האם כדאי לי לבחור בחוג שיעלה את בטחונו העצמי כמו גודו או קראטה למשל או שמא דרמה או משהו שהוא אוהב מקווה שלא בלבלתי יותר מידי תודה על תשומת הלב א.

01/08/2008 | 15:28 | מאת: חלי ברק-שטיין

גן עדן, חפשי חוג שמעניין אותו, זה תנאי ראשון. חפשי גם חוג שמתאים לו, יתכן וחוג פיזי כמו קרטה פחות מתאים בגלל הדרישות הפיזיות שאולי יהיו לו קשות. יש חוגים שיש בהם גם גוון טיפולי- חוגי אומנות למיניהם. ולגבי הישארותך בחדר- את תצטרכי לשתף בבעיה, ולמצא חוג ומדריך גמיש שיתחשב. זה יהיה גם מדריך שיהיה גמיש וסבלני לבנך ואותו את מחפשת כדי לשפר לו את הבטחון העצמי, נכון? כך שאל תוותרי כל כך מהר מראש. חפשי עד שתמצאי בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים