נסיעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/07/2008 | 21:17 | מאת: ורד

שלום רב, אנו מתכוונים לטוס ל-8 ימים עם הילדים הבוגרים שלנו ומתלבטים אם לקחת איתנו או להשאיר בארץ את ביתנו בת כמעט שנתיים, שמאוד קשורה אלינו ואל אחיה. אנו יודעים כי הנסיעה עימה אינה תהיה קלה ונבלה שעות רבות בנסיעה והליכה רגלית שאינה מתאימה לה.בארץ היא תישאר עם בני המשפחה אותם היא אוהבת ומאוד קשורה אליהם.קראתי מחקרים כי דבר כזה עלול לפתח אצל הילדה חרדות נטישה לטווח הרחוק. מה דעתך בנדון? אנו ממש עובדי עצות.

31/07/2008 | 02:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

ורד, לצערי אין לשאלתך תשובה חד משמעית. זה נכון שהילדה עלולה להרגיש נטושה, במיוחד בגלל שהיא מבינה מה קורה, ומבינה שכולם נוסעים והיא לא. בו בזמן, מותר לעיתים לשים גבולות, ולעשות פעילויות מסוימות רק עם חלק מהילדים ולא עם כולם. כך הדברים מתאימים יותר לילדים הבוגרים ולכם ההורים. הרבה תלוי בשני דברים: אחד, מה האופי של הילדה, איך היא מגיבה בדרך כלל לפרידות, לכך שמשאירים אותה מאחור, ועד כמה היא קשורה ומרגישה בנוח עם מי שיישאר איתה שתיים, כמה ברורים וללא רגשות אשם תהיו אתם לגבי כל החלטה שתקבלו. אתם יכולים לומר לה שאתם נוסעים למשהו שמתאים לגדולים, וכשתחזרו תעשו משהו מיוחד גם איתה. ואתם יכולים גם לקחת אותה, ולגלות גמישות בהתנהלות שלכם כך שתתאים ותהיה אפשרית גם לה. לקחת אותה ולסבול- זה טפשי להשאיר אותה בחרדה שעשיתם לה נזק- זה לא שווה תתגבשו עם עצמכם. ולצערי בסוף תצטרכו לקבל את ההחלטה בעצמכם ולהיות שלמים עם עצמכם. מקווה שבכל זאת נתתי כיוון, בהצלחה ונסיעה נעימה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים