טורדנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/07/2008 | 22:51 | מאת: אדי

נכדתי בת 10 סובלת כנראה מטרדנות כפייתית. מדובר על הפרעה הנמשכת למעלה משנה המתבטאת בשאלת שאלות סתמיות חוזרות ונשנות את אימה בלבד (מה אמרת? למה התכוונת? תחזרי על מה שאמרת! ועוד). זה יכול להמשך כשעה ביום ובדרך כלל מסתיים בבכי. כשהילדה נמצאת (ללא אמה) אצל קרובי משפחה או חברים גם למספר ימים לא קיימת התופעה. היא טופלה ע"י פסיכולוגית וכן קיבלה תרופה (דומני פבוקסיל) שגרמה לתופעת זעם נוראית והשמנה ובסה"כ שום דבר לא מועיל. בשלב זה מנסים להחליף את התרופה ל- קלומיפראמין וכן מנסים למצוא טיפול פסיכולוגי מתאים. האומנם מדובר ב-OCD? שהרי על תופעה ספציפית זו כמעט ולא שומעים. איזה סוג טיפול פסיכולוגי מתאים במקרה זה (התנהגותי ?)? והיכן מוצאים מומחים שהתנסו גם בתופעה ספציפית זו? בתודה, אדי

29/07/2008 | 16:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

אדי, יתכן וזו תופעה של ocd ויתכן שזו תופעת חרדה שיוצאת מול אמא שלה בהקשר ליחסים ביניהן. קשה לדעת. מה אמרו הפסיכולוגים/פסיכיאטרים? יש טיפול שהוא קוגנטיבי התנהגותי, שעוסק במחשבות ובהתנהגות והוא ממוקד ומתאים לבעיות כאלו. הוא נקרא cbt אינני יודעת היכן אתם חיים גאוגרפית, אבל בדרך כלל אפשר להתיעץ עם השרות הפסיכולוגי העירוני, הם מכירים היטב את המטפלים באיזור. אינני יודעת אם הם מכירים אישית את התופעה, אבל איש מקצוע טוב אמור להתמודד איתה בהצלחה, מקווה שימצאו לה איזון חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים