פחדים ובעיות רגשיות אצל בן 7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/06/2017 | 21:34 | מאת: סטלה

שלום, בני בן ה7 מפחד מכל דבר- הוא מפחד מחושך, מפחד להיות לבד בחדר בערב, עד כדי כך שהוא לא מסוגל אפילו להכנס למטבח גם כשהעור דלוק גם במטבח וגם בסלון. הוא מפחד להכנס לבד לחדר שלו, כל פעם מבקש שמישהו ילך איתו, גם להשכיב אותו חייבים ללכת איתו. הוא לא מוכן לישון בלי אור, כל הלילה אנחנו משאירים אצלו נורת לד קטנה. בני גם מאוד מאוד רגיש. אם מרימים עליו את הקול הוא מתחיל ישר לבכות, אומרים לו "לא" - הוא מתחיל לבכות. לפעמים יש לו גם התקפי כעס והוא מתחיל לדבר לא יפה או להתנהג באגרסיביות (בועט ברהיטים או זורק דברים), הרוב זה קורה ברגע שלא עושים/נותנים לו את מה שרצה. חייבת לציין גם שיש לו גמגום (לא ממש קריטי אבל גם לא מעט) וכמה סוגי טיקים. לגבי הגמגום קיבלנו טיפול בו נתנו לנו כלים כדי להקל עליו אך בני מסרב לעשות את מה שהמליצו למרות שיודע שזה עוזר לו מאוד. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות עם כל זה, למי לפנות, כי אני מרגישה חסרת אונים כבר, לא יודעת איך לעזור לו עם כל מה שעובר עליו. תודה מראש

סטלה שלום בנך זקוק לטיפול פסיכולוגי ואתם זקוקים להדרכה הורית. זה משהו שאפשר לפתור. פנו לטיפול .הילד סובל מחרדות.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים