התיעצות לפני רכישת דירה

דיון מתוך פורום  פנג שווי

23/04/2007 | 06:52 | מאת: חן

חמדה בוקר טוב. אנחנו עומדים בפני רכישת דירה חדשה. לפי מה שבדקתי הכיוונים בדירה טובים לנו אבל אני רוצה לוודא. 3 החבר'ה שלי (בעלי ושתי בנותי) הם מזרחיים (בעל-3, בת-1, בת-4) ואני מערבית-2. 1. הכניסה לבית היא מכיוון דרום והשינה היא לכיוון צפון. הכניסה לחדר השינה שלנו היא מדרום מזרח. הכיוונים האלו טובים לנו? האם העובדה שהכניסה לבית היא מכיוון דרום, וזהו כיוון טוב עבור הבחור, היא משמעותית? או שזה שזו "רק" כניסה ולא כיוון שינה מפחית מזה? 2. הבנות יחלקו חדר שבו יש שתי אפשרויות שינה ורציתי לדעת מה עדיף - אופציה אחת היא שאחת מהן תישן לכיוון צפון והשניה לכיוון מזרח (ליצור "ר" משתי המיטות), הבעיה היא שאז זו שראשה יהיה לכיוון מזרח תישן תחת חלון. האופציה השניה (והפחות מועדפת עלי אלא אם תגידי אחרת) היא ששתיהן ישנו לכיוון צפון אבל אז אחת מהן תיאלץ לישון מול דלת שהיא דלת שנמצאת הישר מול המסדרון. נשמע לי רע מאוד ומטריד. מה עדיף בעיניך? האינטואיצהיה שלי אגב אומרת שהאופציה הראשונה טובה יותר. אשמח לקבל תשובתך. יום נעים

היי חן, לגבי הבנות - כמו שאמרת - אופציה ראשונה נראית יותר טובה. ולגבי קניית הבית והכניסה: ברמה הראשונית - כניסה מדרום זה דבר טוב, אולם לידיעתך הכניסה הרבה יותר חשובה מכיוון השינה, זה כמו הפה של הבית - ומאוד מאוד חשוב מה נכנס אליו. אז כמו שאמרתי - זה דבר טוב ברמה הראשונית. אך מאוד כדאי לבחון אילו אנרגיות ישנן בדלת הכניסה, ואני ממליצה לך בחום לערוך בדיקת אנרגיות לפני שאתם חותמים על החוזה. בהרבה מקרים האנרגיות בדלת נהדרות = נהדר, במקרים אחרים הן בסדר = אפשר לעזור להן ואז = טוב אבל ישנם גם אותם מקרים שהן לא משהו, ואז זה משפיע על כל בני הבית. לכן אני - כאמור - ממליצה בחום שאערוך את איבחון האנרגיות לפני רכישת הדירה, אלא אם את חשה שהכל טוב! בהצלחה בבחירותיך! חמדה

24/04/2007 | 23:03 | מאת: חן

היי, תודה על התשובה המהירה. הבית על הניר כרגע והחוזה יחתם בימים הקרובים כך שאין זמן לאבחון. לי זה מרגיש ממש טוב אבל נראה לי שנעשה אבחון לפני הכניסה לבית ואז ננסה לעזור לאנרגיות בכל דרך שניתן. מקווה שהמצב לא יהיה גרוע. ולשאלות - 1. באופן כללי, ניתן לעשות אבחון גם כשיש רק תוכניות ולא בית עומד? 2. אם בכניסה עסקינן-זו דירת גן שהכניסה אליה היא מקומת הקרקע. יש מסדרון נפרד שמוביל לדלת הכניסה והוא לא נמצא מול אף אחת מהכניסות לבנין אלא במאונך לכניסה האחורית (כניסה מהחניון, גינה). בשני המקרים האנרגיה צריכה לעבור מסע בצורת "ר" בכדי להגיע לדלת הבית. אני בטוחה שאי אפשר לאבחן ככה, אבל היתי שמחה לשמוע איך זה נשמע לך עד שאוכל ממש לדבר על אבחון מעשי (וזה יקרה פור-שור). תודה רבה שוב, חן

מנהל פורום פנג שווי