שאלה עקרונית

דיון מתוך פורום  פנג שווי

28/05/2005 | 14:21 | מאת: לימור

אני יודעת שלפי תורת הפנג שווי לא מומלץ לאחסן בבית חפצים ישנים. הבעיה שלי עם זה נוגעת לעובדה היא שאני ידועה כאחת אשר "נקשרת" לחפצים ישנים כמו ספריי ילדות, מזכרות למינהם ועוד. קשה לי פשוט להשליך דברים שיש לי קשר רגשי אלהם, מצד שני אני מרגישה שאני לא מתקדמת בחיים. איך אוכל ליישב את הסתירה?

היי לימור, בטח שמעת על המילה בחירה. את איבחנת מצויין את בעיית התקיעות שלך בחיים = ההיקשרות לחפצים שעבר זמנם, שסיימו את השרות שיכלו לתת לך, שלא מפנים מקום לדברים חדשים להיכנס. דמייני כוס מים: כאשר היא מלאה, כל טיפה נוספת שנכנסת - מיד נשפכת החוצה, ואילו כאשר היא חצי מלאה בלבד, - יש מקום להמון מים חדשים... אז כמו שאמרתי, הבחירה בידייך: 1. לתת (לא לזרוק) את כל אותם חפצים שסיימו לשרת אותך, לתת ולדעת שעכשיו הם משרתים אנשים חדשים ומחדשים ומשפרים להם את איכות החיים שלהם, ובצורה כזו לפנות מקום ולאפשר לדברים חדשים להכנס לחייך או 2. להמשיך להשאר מוקפת באותם חפצים שאינם משרתים אותך, שאינם תורמים לחייך, ולהשאר תקועה איתם ועם חייך. אני מצטערת אם זה נשמע לך בוטה, אבל אני מרגישה שעלי להבהיר לך ב"קול רם" את גודל הטעות שאת עושה (לדעתי) כאשר אינך משחררת עצמך מחיבור לישן, מחיבור לאבן הקשורה לך לצואר שאינה מאפשרת לך להתרומם לפרוץ ולהתקדם. כל טוב ובהצלחה, חמדה

מנהל פורום פנג שווי