עודפים, חוסרים והפעלות

דיון מתוך פורום  פנג שווי

14/09/2004 | 12:39 | מאת: חן

שלום לכולם ובעיקר למנהלות העוזרות עד מאוד. עברנו לבית חדש בשעה טובה. יש צלע אחת בבית שבה מתרכזים מרבית החוסרים או העודפים והיא הצלע המערבית. בדרום מערב ישנו חוסר קטן, במערב ישנו עודף (שם אגב נמצא המטבח). כיצד מפעילים את הפינות האלו בצורה אסתטית? אני מתכננת לרכוש שני ברוזי מנדרין ולמקם אותם בנישות שיש בדרום מערב, השאלה אם זה מספיק או שיש עוד משהו? מעבר לזה ישנו עודף בבית בצד הדרום מזרחי בצורת מרפסת שמש. האם העודף הזה יכול לפגוע בכלכלה הביתית? בנוסף מיקמנו שם פעמון רוח מבמבוק ואני תוהה האם הוא עשוי לחזק את האנרגיה שם שממילא מחוזקת ע"י העודף ואז למעשה לפגוע? אודה על תשובה מהירה כי אני אוטוטו יולדת ואני מקווה להספיק לעשות שינויים לפני כן.

היי חן, לגבי הבית. אם הבנתי נכון, הרי שבעקרון זהו בית מרובע/ מלבני, שיש לו פינה קטנה חסרה בדרום מערב. (מרפסת שמש פתוחה איננה נחשבת לתוספת כי שם יש כל הזמן "מגע" בין אנרגית האדמה לאנרגית השמים). יש לי כמה שאלות, שתשובות עליהן יעזרו לי להשיב לך: 1. האם זו דירה בבית משותף או בית פרטי? 2. האם את יכולה לרשום את אורך הצלעות - המערבית והדרומית ואת גודל החסר? חג שמח ושנה מופלאה, חמדה

15/09/2004 | 10:18 | מאת: חן

1. הדירה היא בבנין משותף. 2. אורך צלע מערבית וצלע מזרחית הוא 11 מטר. ב-2 המטר הדרומיים של הצלע המערבית המרחק בין צלע זו לצלע המזרחית הוא 6.3 מטרים. ב-4 המטרים הבאים המרחק בין הצלע המערבית לצלע המזרחית הוא 9.5 מטרים. ב-5 המטרים הנותרים המרחק הוא 7.4 מטרים. המרחקים הם מוערכים ולא מדויקים עם סטיה אפשרים של עד 40 ס"מ להערכתי. הצלע המזרחית ישרה ואחידה אם נתעלם ממרפסת השמש. הצלע הדרומית גם היא ישרה ואורכה 6.3 מטרים. הצלע הצפונית גם היא ישרה ואורכה 7.4 מטרים. ישנו מסתור כביסה אבל לשיטתך אני מתעלמת ממנו במיוחד לאור זה שאין אליו גישה למעט לצורך תליית כביסה דרך חלון גדול. מקווה שהסלט הזה ברור דיו בכדי להבהיר את תמונת המצב. ותודה רבה על התשובה המהירה (-:

היי חן, אם הבנתי נכון, יש לך בית שבמבט על נראה כמו גרזן עם התחלה של ידית: הצלעות המזרחית הדרומית וחהצפונית - ישרות, ורק במערבית ישנה בליטה שבצד אחד - הדרומי היא של כ- 3 מ', ובצד הצפוני - היא של כ- 2 מטר. וגם הבנתי שהקיר הדרומי שייך לסלון שממנו יוצאת מרפסת השמש, ושחלק (אם לא כל) הבליטה במערב = המטבח. מזה אני למדה שחדרי השינה, האמבטיה ואולי גם חדר ארונות, נמצאים ליד הקיר הצפוני, המזרחי והצפון מערבי. אנא אשרי לי את הבנתי - ואז נוכל להתקדם. חג שמח, חמדה

21/09/2004 | 14:12 | מאת: חן

לא נראה לי שזה מדויק לגבי הקיר המערבי. הקיר הזה נראה ממבט על (כשהקיר המערבי ממוקם למעלה בתרשים והמזרחי למטה) כמו דוכן מנצחים (אני גאה בעצמי על הדימוי (: ) משמע - החלק המרכזי הוא הגבוהה ביותר והבולט ביותר כלפי מערב, החלק הצפוני בולט מעט פחות ממנו והכי פחות בולט הוא החלק הדרומי. אני מקווה שזה יותר ברור. הבליטה הגדולה ביותר במערב אכן שייכת למטבח. הקיר הדרומי כולו שייך לסלון ולפינת האוכל שכרגע מבחינת ריהוט לא ממש קיימת אלא יש בה אביזרי נוי אחרים. מרפסת השמש יוצאת בפועל בקיר המזרחי משום שבקיר זה היציאה ואילו הקיר הדרומי הוא כולו חלק וללא חלונות או יציאות. לגבי מיקום החדרים והאמבטיות צדקת. רק שאין לנו חדר ארונות.... מקווה שתשובתי אכן עונה על מה שצריך...

היי חן, אם הבנתי נכון את הפרופורציות בביתך, הרי שהבליטה של המטבח הינה תוספת, הווה אומר שאין חוסרים, יש רק תוספת. ולכן, אין כאן בעיה מהבחינה הזו. לפי ההתנסחות שלך, אני מבינה שאת מתמצאת קצת בפנג שווי, ולכן את מן הסתם יודעת, שבדיקת בית לא נעשית רק על פי הצורה שלו, אלא על פי פרמטרים רבים וחשובים נוספים כמו כיוונים, גיל הבית, השפעם הסביבה וכו'. אבל מכאן אוכל באמת להתייחס למבנה הבית בלבד. אז כמו שאמרתי - אין כאן כנראה חוסרים, ולכן אין צורך להתייחס אל הבית ככזה. כאשר את מדברת על ברווזי מנדרין - את מדברת על חיזוק הזוגיות. טוב לשים אותם באמת בפינה /נישה הדרום מערבית. את יכולה לשים אותם בפינה הדרום מערבית של חדר השינה. בסלון את יכולה לתלות תמונה / לשים פסל המסמל עבורך זוגיות. זה יכול להיות גם פריט המתייחס ל-2 פרחים למשל, או חיות - המסתכלות האחת לשניה. שיש קשר ביניהן. או תמונה המסמלת חברותה נעימה, ובכך לחזק קשר עם אנשים בכלל. אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש, גמר חתימה טובה, חמדה

22/09/2004 | 05:29 | מאת: חן

תודה רבה רבה. הבנתי בפנג שואי באה מקריאה בספרים בלבד (בשקיקה אמנם, אבל קריאה...). אני אנצל את המלצותיך ואשים סמלי חברות וזוגיות בפינה המדוברת. תודה על הסובלנות. חן

01/10/2004 | 21:27 | מאת: רות

שלום רב , בשבוע הראשון למעבר לדירה החלו צרות בעיקר בעיות כספיות הוצאה לפועל ועוד ... זה מצב לא מתבקשל אור ההתנהגות הכספית שלנו .בהמשך הסתבר שהדייר שגר בדירה לפננו מסובך בחובות מכתבי ההוצאה לפועל שלו ממשיכים להגיע אלינו .בנוסףלשלנו. איך מתקנים?

היי רות, כנראה שיש באמת בעיות עם האנרגיות בבית שלם. ראשית, טהרי אותו: קני מרווה מיובשת, שימי אותה על גבי כלי מקרמיקה, הדליקי, וכאשר מתחיל לצאת מזה עשן, הסתובבי סביב הבית מהדלת ימינה וחזרה לדלת, כאשר את מקרבת את העשן לכיוון כל הזוויות והפינות שאת יכולה להגיע אליהן. ושנית, מאוד מומלץ להזמין איבחון של פנג שווי, כדי לראות במה עוד אפשר לעזור לתקן את האנרגיות בבית. לצורך כך את מוזמנת להתקשר עמי אל: 052-3855415 חג שמח, חמדה

מנהל פורום פנג שווי