שאלה לרופאים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/06/2009 | 17:54 | מאת: נטע

שלום ,אני בת 35 שנה וחצי לאחר גרידה (עובר ללא דופק) מאז הניסיונות להרות עלו בתוהו, צילום רחם תקין ,ביוץ יש, בדיקות הזרע של בעלי סבירות עברתי הזרעה עם BRAVELLE לא מוצלחת לפני מס' ימים התחלתי את טיפולי הזרעה שנייה עם ה-BRAVELLE והפעם יותר 3 אמפולות , כעבור 4ימים פרוגסטרון -3, LH-2, ב-US הזקיקים עדיין קטנים 8-9 מ"מ ועלי להמשיך להזריק עוד 4 ימים ,אכן כך עשיתי ואז הגעתי לרופאה אחרת במרפאה והיא ראתה את הבדיקות דם ונלחצה מאד והם: Estradiol (E2) Urgent 4000 pmol/L Progesterone Urgent 5.00 nmol/l LH Urgent 20.00 IU היא ביצעה US וגינאלי שהצביע על ריבוי זקיקים ,חלקם אף גדולים ...ואז טענה "גירוי יתר שחלתי" ושעלינו להפסיק את כל הטיפול, להימנע מלקיים יחסי מין, ולהזריק 2 דקאפפטיל ..ו-US במחזור הבא לוודא שאין נזק...ושרק נדע שאם נקיים יחסמין יתכנו 5-6 עוברים ...מה דעתכם ?האם החומר לא מתאים לי ? האם התופעה של גירוי יתר שחלתי שכיחה?

29/06/2009 | 13:36 | מאת: ד"ר אדריאן אלנבוגן

גירוי יתר שחלתי קיים בעקבות טיפולי פוריות עם מתן הורמונים. מומלץ להיוועץ ברופא שטיפל בך לגבי פרטים נוספים

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון