זמן ביוץ וזקירים חצי שנה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/12/2019 | 18:25 | מאת: אאא

שלום ד״ר חצי שנה לאחר לידה ראשונה קיבלתי מחזור (כבר רביעי לאחר לידה) בתאריך ה19.11.19 היום - 8.12 הייתי בבדיקה אצל רופא נשים בבדיקה הוא אמר לי שרואים 2 זקיקים בשחלה יש לי 2 שאלות 1. האם 2 זקיקים זה בגלל הפוריות הגבוה לאחר לידה. אין לנו היסטוריה של תאומים במשפחה בכלל. ועד היום בבדיקות אצל גניקולוגים היה אחד. 2.לרוב אני מקבלת מחזור כל 3.5 שבועות. איך יכול להיות שהביוץ היה כל כך מאוחר? יש צורך לבדוק את זה? תודה רבה

08/12/2019 | 18:32 | מאת: אאא

או שאני פחות מבינה בתהליך של המחזור החודשי ובמידה ולא נקלט הריון אז הזקיקים נשארים בשחלה עד למחזור?

09/12/2019 | 19:44 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - לפעמים מתפת יותר מזקיק אחד במחזור חודשי. לפעמים הזקיק נשאר אם לא היה ביוץ ולפעמים יש גופיף צהוב שיכול להראו דומה לזקיק. אם הרופא לא היה מודאג כנראה שהכול בסדר אבל אם את מעוניינת לבדוק את זה, אפשר לחזור על האולטראסאונד אחרי המחזור הבא. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון