ממצא ציסטי לא צלול עם זרימה סביבו

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/09/2019 | 11:16 | מאת: שירה

שלום רב, בת 41,אחרי כריתת רחם מלאה ללא שחלות בעקבות אדנומיוזיס. שבוע לאחר הניתוח התפתח זיהום, זוהתה קולקציה מעל כיפת הנרתיק וחשד לפקקת ורידים בשחלה, אישפוז 6 ימים עם אנטיביוטיקה לוריד ועוד 3 שבועות אנטיביוטיקה בבית וקלקסן 40. לפני יומיים שוב אושפזתי בשל כאבים, הגניקולוג זיהה עדיין את הקולקציה ומעט נוזל באגן, אך באישפוז לאחר אולטראסאונד וסיטי, שללו את קיומה של הקולקציה. באולטראסאונד היה ממצא שחלה ימנית 21 על 23 ממ ממצא ציסטי לא צלול עם זרימה סביבו, יתכן גופיף צהוב. בסיטי שחלה ימנית ממצא ציסטי עם האדרה היקפית בקוטר 21 ממ,יתכן גופיף צהוב. אשמח להסבר, לגבי הממצא הציסטי, לא ממש הבנתי את המשמעות של הממצא. תודה מראש,

15/09/2019 | 11:42 | מאת: שירה

שחכתי לציין שאני חודש לאחר הניתוח

16/09/2019 | 15:51 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום שירה - ממצא ציסטי עם זרימה סביבו בדרך כלל מסמן גופיף צהוב. גופיף צהוב הוא באצם נוצר כל חודש אחרי ביוץ - כלומר פיזיולוגי ותקין - חולף עד המחזור הבא. לרוב הממצאים האלה לא גורמים לכאב אבל יש מקרים של גופיף צהוב שמדמם ואז כן יכול לגרום לכאב. לא נשמע שזה המצב אצלך. כנראה שהגופיף הצהוב לא מסביר את הכאבים שלך. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

16/09/2019 | 16:19 | מאת: שירה

אני מודה לך על תשובתך. אבל האם גופיף צהוב הוא ציסטה לא צלולה? והאם ממצא בבדיקת סיטי עם האדרה היקפית, יכול להיות גופיף צהוב?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון