פרופיל הורמונלי פריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/08/2019 | 17:24 | מאת: נטלי

שלום, בת 38 ללא ניסיונות להרות בעבר או הריונות, ביקשתי בדיקה שיגרתית לפרופיל הורמונלי בזמן מחזור (עשיתי ביום 3 למחזור) כדי לדעת את מצבי, האם התוצאות תקינות (טובות? פחות טובות? אודה לפירוט) יש לי תור לרופא רק עוד מס שבועות ואני לחוצה לדעת. הבדיקה נעשתה בצום, ערות של שעתיים וחצי לפני הבדיקה. תוצאות: TSH 2.63 ESTRADIOL 134 PMOL PROGESTERONE 0.5 NMOL FSH 3.68 MIU LH 1.76 MIU PROLACTIN 365.21 DHEA 9 TESTOSTERONE 1.37

21/08/2019 | 07:14 | מאת: ד"ר נילי רז

לפי הבדיקה הרזרבה השחלתית שלך תקינה ומאפרשת הריון. קחי חומצה פוליתמכל גיל הפוריות, בצעי סקר גנטי טרום הריוני (גנומטר) ושיהיה הרבה בהצלחה.

22/08/2019 | 02:02 | מאת: נטלי

תודה רבה דר, ואם אפשר שאלה נוספת. בשנה האחרונה הווסת שלי שהיה תמיד סדיר מדלג הרבה, לפעמים מדלג 3 חודשים לפעמים חודש.. האם זה יוצר בעיה בכניסה להריון? האם תוצאות הבדיקות ששלחתי מרמזות על משהו שקשור לזה? בנוסף יש לי קורטיזול גבוה שנמצא כרגע בתהליכי בבירור.

22/08/2019 | 02:07 | מאת: נטלי

כי עוד לא ניסיתי להכנס, רק מבררת.

23/08/2019 | 18:11 | מאת: ד"ר נילי רז

1. לצערי כן עלול להקשות על פוריות. זאת משום שיש לך מעט ביטצים אם המחזורים רחוקים זה מזה. אבל זה פתיר לרוב בטיפולים תרופתיים 2 . לא 3 . קורטיזול מוגבר כן יכול להיות קשור לתלונותיך. ממליצה להרחיב את הבירור ההורמונלי (17 hydroxiprogesteron androstenedion fai shbg

23/08/2019 | 18:13 | מאת: ד"ר נילי רז

נא ראי תשובתי בהמשך להבהרה שהוספת. ביטצים=ביוצים

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון