צניחת רחם לאחר לידת ואקום

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/08/2019 | 16:46 | מאת: שגיא

שלום, אשתי בת 31 בריאה, עברה לפני כחודשיים לידת ואקום (לידה ראשונה), כחודשיים לאחר הלידה אובחנה עם צניחת רחם. שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בתופעה, האם קיימים מקרים שהרחם חזר למקומו ללא התערבות ניתוחית? (שמעתי דעות חלוקות בעניין). ובמידה ואינו חוזר למקומו במה כרוך הניתוח האם קיימים סיכונים שלא תוכל להיכנס להיריון בעתיד כתוצאה מהתערבות ניתוחית, מה זמן ההחלמה וכו. תודה.

18/08/2019 | 20:59 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, לידה מכשירנית היא גורם סיכון להחלשות רצפת האגן ולכן צניחות שונות. חודשים לאחר לידה מוקדם מכדי לאבחן מצב סופי. יש לפנות בהקדם לביצוע פיזיוטרפיה לרצפת האגן וזה יכול לחזר את השרירים הללו ולסייע בפתרון כמו כן מומלצת בדיקה גינקולוגית או על ידי אורוגינקולוג.בהצלחה .

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון