גלולות לאחר לידה יחד עם הנקה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/05/2019 | 01:07 | מאת: הדס

היי אני כשלושה וחצי חודשים לאחר לידה ומניקה חלקית מההתחלה. עד היום קיבלתי מחזור במועדים קבועים (כפי שהיה לפני ההריון) אך עם דימום מועט ביותר (אין צורך להחליף תחבושת בכלל). אני מניחה שזה בגלל ההנקה החלקית. מרופא נשים קיבלתי את גלולות מיקרולט. יש לי 2 שאלות: אשמח לדעת מתי ניתן להתחיל לקחת אותם בהתחשב בזה שעבר זמן מהלידה ושאני מקבלת מחזור. האם ב24 שעות הראשונות של המחזור? או שניתן לקחת בכל עת ללא קשר למועד המחזור? בנוסף תוך כמה זמן ניתן להסתמך עליהם וללא אמצעי מניעה נוסף? תודה רבה.

12/05/2019 | 01:34 | מאת: הדס

בנוסף, מכיוון שאני על הנקה חלקית (בגלל מחסור בחלב) אני שואבת 4 פעמים ביום ולעיתים גם 3. האם מיקרולט עדיין מגן טוב מפני הריון?

12/05/2019 | 07:06 | מאת: ד"ר נילי רז

ניתן ליטול או ביום הראשון של הוסת או בכל יום אחר, יש לגבות עם עוד אמצעי מניעה לשבועיים הראשונים. יש ליטול באותה שעה מידי יום. והגלולה יעילה בעת הנקה/שאיבות שתיארת. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון