בת זוג עם pid האם מדבק???

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/09/2018 | 15:11 | מאת: רמי

שלום ד"ר אני ובת זוגתי מעוניינים לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה. יש לה היסטוריה של pid שהסתבך עם toa (אבצס)...כיום היא סובלת מדי פעם מכאבים באיזור...בדיקות דם ומחלות מין יצאו תקינות...האם יש סכנה של הידבקות במצב כזה? האם pid מדבק?? תודה

18/09/2018 | 17:22 | מאת: ד"ר נילי רז

Pid זה שם כללי לזיהום באגן. הזיהום יכול להגרם מגורמים שונים. חלקם מדבקים וחלקם לא. קלמידי וגונוריאה למשל עושים pid מדבק. אחרי אנטיביוטיקה זה כבר לא מדבק. לעומתם אי.קולי ואחרים עושים pid לא מדבק. חשוב לבדוק קלמידיה גונוריאה מיקופלסמה אוריאופלסמ hiv hbv ורצוי בימינו לעשות hpv typing. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון