עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

10/11/2007 | 10:48 | מאת: ליהי15

שלום, אני בת 15 והמספר שלי גודל ללא הפסקה כרגע אני על מינוס 10 בשתי העיניים. אין בעיות ראייה במשפחה, בכלל. הרופאה המליצה על שימוש בעדשות קשות על מנת לעצור את הגדילה של המספר, השימוש בעדשות לא נוח לי וגם לא עצר לי את המספר. אני כבר שנה וחצי מרכיבה את העדשות..לא ניסיתי רכות. בבדיקה האחרונה שלח אותי הרופא לבצע מיפוי קרנית על מנת לשלול KERATOGLOBUS.הרופא לא הסביר לי דבר על זה ואני מעוניינת לדעת על מנת להסיר חרדה המציקה לי. אם אעשה בדיקה ויהיה שלילי או חיובי, מה זה אומר לגביי? אשמח אם תפרט. תודה רבה! ליהי.

ליהי בגילך קוצר הראיה מתקדם מהר מאוד ואען בזה מהמיוחד. יש לבצע טופוגרפיית קרנית רק לשם שלילת קרטוקונוס או קרטוגלובוס (כל הקרנית דקה מאוד וקמורה מאוד) אך רב רב הסיכויים שהכל תקין והמספר ימשיך לעלות בדרכ עד גיל 18-20 שנה עדשות קשות לא עוצרות עליית מספר משקפיים זה כבר הוכח בעבודות רבות בסינגפור הדבר היחיד שהוכח שתורם לעליה איטית יותר של המספר (אך לא עוצר) זה תיקון חלקי של קוצר הראיה

מנהל פורום קרנית העין