קרטוקנוס - חשיפה לשמש עם עדשות מגע קשות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

05/06/2009 | 12:56 | מאת: אברהם

בס"ד שלום, לאחרונה התחלתי להרכיב עדשות מגע קשות לקרטוקונוס. בעת יציאתי לשמש אני מתקשה בפקיחת העיניים וכל רצוני הוא לעצום אותן - הדבר מתבטא במיוחד בעין שמאל (בעין זו הקונוס יותר משמעותי)ברצוני לשאול: 1. האם ישנו טיפ שעשוי להקל עליי את היצאה לשמש עם העדשות? 2. בעת חשיפה למזגן - חש יובש - אני שם טיפות "דמעות מלאכותיות סיסטיין". הבעיה היא שאני נאלץ לשים את הטיפות לעיתים קרובות מאוד (כל שעה מתוך 10 שעות שבהן אני נחשף למזגן), דבר שמסרבל ומקשה. ברצוני לשאול - האם ישנה דרך נוספת, מלבד הטיפות, להקלת היובש. 3. מהו זמן ההסתגלות לעדשות מגע קשות (בממוצע)? השאלה נשאלת כדי לדעת האם קשיי ההסתגלות שלי נובעים מהעובדה שטרם חלף זמן זה או מאחר שהעדשות אינן מתאימות לי. תודה ושבת שלום.

השמש לא אמורה לסנוור אלא אם יש הצטלקות של הקרנית וזאת מאחר ובשמש האישון צר מאוד ורק קרני האור הבאות ב 90 מעלות לקרנית יכנסו פנימה אם יש צלקת קרני האור יתנפצו ויסנוורו

11/06/2009 | 22:01 | מאת: אברהם

אז מה הפתרון?ניסיתי ללכת עם כובע אולי משקפי שמש?

מנהל פורום קרנית העין