מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

10/10/2007 | 08:16 | מאת: מזל

בס"ד שלום רב! הופנתי לבדיקת מיפוי קרנית . עשיתי את הבדיקה במכון מור והתוצאות היו בשתי העיניים בסקלת Normalized . מבנה טופוגרי מראה: אסטיגמציה מסוג rule with the לציין שרמת האסטיגמציה נכרת יותר משמאל. הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד. השוואה קלינית נחוצה. אודה לכם מאד באם תסבירו לי מה אומרות התוצאות. האם המצב מסוכן....אני מודאגת מאד בכבוד רב מזל

מזל שלום על פי התאור שלך המדובר באסטיגמציה לא בעייתית אך עם ערכים גבוהים. על רופא העיניים או האופטומטריסט לוודא האם ניתן להרכיב משקפיים או עדשות מגע

11/10/2007 | 01:29 | מאת: דקל- אופטומטריסט

אסטיגמציה=צלינדר, שזה סוג של מרשם במשקפיים המאפיין שני מספרים שונים בעדשה אחת. לדוגמא: בעין אחת המרשם האופקי הינו 2- והמרשם האנכי באותה העין הינו 3- , זה מראה על צלינדר של 1. הצלינדר הינו דבר נפוץ מאוד, וקיים ברוב המרשמים. with the rule- מראה על זוית הצלינדר, במקרה זה סביב 180 מעלות, כמו ברוב המקרים. לעיתים עושים מיפוי כדי לשלול מחלת עיניים הנקראת קרטוקונוס, שהיא סוג של עיוות הקרנית, אבל לדברייך התוצאות לא מראות על זה (ההיפך). ממעט הפרטים שאמרת כנראה שאין לך סיבה לדאגה. אני נזהר כי אני אופטומטריסט ולא רופא עיניים. אם יש לך קושי בראייה יתכן שאפשר לעזור לך עם משקפיים, ולעיתים עם עדשות מגע. אם את רואה סביר, ורק כעת גילו את הצלינדר (נאמר בבדיקת רשיון נהיגה או בדיקה שגרתית אחרת) ואת מסתדרת ללא קשיים מיוחדים, יתכן שאין לך צורך בשום פעולה. כמובן שאת חייבת להיוועץ ברופא עיניים קודם, שיבחן את כל הפרטים. חסר: גילך, האם הרכבת משקפיים, מי הפנה למיפוי, האם נוהגת, האם מרגישה קושי כלשהו בראייה למרחק (טלויזיה) וכד. לילה טוב! דקל http://www.optometry.co.il

מנהל פורום קרנית העין