גירוד בלתי פוסק בעיניים

דיון מתוך פורום  קרנית העין

19/09/2016 | 19:39 | מאת: שרון צרפתי

היי, לפני כבערך שבועיים החל לי גירוד ושפשופים בשתי העיניים. אני מורגלת בשפשופים אלרגניים כבר שנים, אך הפעם מדובר בגירוד חזק מאוד, שכעת לא פוסק, ודבר לא עוזר למנוע אותו. התחושה היא כמו של גירוד שנגרם כתוצאה מעקיצות. קיבלתי טיפות סטרואידים שלא עזרו בשם FML liquifilm של allergan. בנוסף ניסיתי להשתמש בקבוקונים של Refresh וכן בג'נטיל וגם הם לא עוזרים למצב והגירוד ממשיך בעוצמה. בעקרון האבחנה הייתה של אלרגיה / יובש בעיניים. אשמח לעזרה משום שקשה לי לתפקד ונאמר לי כי אין טיפול אחר שקיים מלבד טיפות הדמעות המלאכותיות, שלא מצליחות להרגיע את הגרד. תודה רבה מראש

ראשית יש להשלים בדיקת עיניים כולל היפוך עפעפיים, ובדיקות ליובש על מנת לברר מה הסיבה לגרד. דלקת לחמית אלרית ? דלקת לחמית וירלית? יובש ? דלקת בריסים? יש לבדוק לחץ תוך עיניי טרם טיפול בטיפות סטרואידים. אם המדובר בדלקת אלרגית וה- FML לא עזר ניתן לשקול סטרואיד חזק יותר כמו סטרודקס.

מנהל פורום קרנית העין