קראטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/12/2015 | 22:50 | מאת: מוחמד עטיה

שלום לך פרופ צדוק, אני חולה קראטוקונוס 7 שנים, הרכבתי עדשות מגע, עד שהחלטתי לעבור ניתוח שת טבעת בעין הלא טובה. היום הראייה באותה עין טובה (מצליח לתפקד ולעבוד, אך סובל מסנוורים בלילה וצללים כשמסתכל על צבעים כהים על רקע בהיר) חדות ראיה טובה (6/8 עם -2 צלנדר זווית 60) אך אני יכול לקרוא מסך מחשב ללא בעיות. העין עברה גם קרוס לינקינג. אני מתכנן לעבור תיקון בעין שמאל (העין הטובה), ברצוני לעבור בדיקות היות ואני מרגיש שההילות גדלות יותר לאחרונה בעין שמאל. אשמח לדעת על אפשרות קביעת תור/קבלת ייעוץ .. הדבר הוא שאני עובד מול מסל מחשב 10 שעות ביום, והעיניים תמיד עייפות. תודה, מוחמד

לשם קביעת צורך בקרוסלינקינג לעצירת קרטוקונוס יש קודם להוכיח תהליך של החמרה. לשם כך יש לחזור על הטופוגרפיות החדישות מידיי 3-4 חודשים בשנה ורק אז לשקול נחיצות הטיפול בקרוסלינקינג . אשמח לשרתך במרפאת עיניים בבית חולים אסף הרופא

מנהל פורום קרנית העין