קילוף על ידי אלכוהול

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/09/2007 | 11:03 | מאת: קורין

יש לי ארוזיות.הטיפול בטיפות עיניים ומשחה לא עוזרות.נאמר לי שהשלב הבא זה קילוף על ידי אלכוהול.האם אפשר לקבל פרטים על טיפול זה?הסיכויים להצלחה?הסיכונים? תודה רבה.

חשוב לברר את הסיבה לארוזיות החוזרות כי זה גם ירמז על סיכויי השיפור עם כל אחד מהטיפולים שאפרט: האם פציעה ישנה או מחלה של הקרנית. ארוזיות על רקע חבלה יגיבו טוב יוטר לטיפול שמרני בעוד ארוזיות על רקע מחת קרנית יגיבו פחות טוב לטיפול שמרני ויהיה צורך בטיפולים ניתוחיים (קילוף אפיתל) הטיפול בארוזיות חוזרות מהקל לכבד: 1 בשלב ראשון תחליפי דמעות ומשחות 2. עשדת מגע למספר חודשים 3. דיקור מקומי ובתנאי שהארוזיה לא במרכז 4 קילוף אפיתל (מכני או אלכוהול) אין עבודה המשווה את שתי השיטות . להערכתי לא ימצא הבדל לכן ניתן בהחלט לנסות גרוד מכני ללא אלכוהול 5. לייזר PTK זה אותו טיפול הלייזר להסרת משקפיים אך ממוקד לאזור החולה . אם יש מחלת קרנית עדיף טיפול על שטח גדול של הקרנית אך זה עלול להשפיע על מספר המשקפיים בהצלחה

מנהל פורום קרנית העין