בצקת בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/06/2015 | 23:32 | מאת: טובה

פרופ' צדוק שלום רב, לאימי בצקת קשה בקרנית העין, טיפול קונבנציונלי לא עוזר (כחודשיים עם מי מלח, פרד פורטה וקוסופט). אנחנו על סף יאוש. שמענו על איתי שרף . האם יש טעם לנסות, האם ידוע לך על הצלחות שלו בתחום זה? תודה, טובה

מה הסיבה לבצקת הקרנית? האם מחלה של הקרנית? פגיעה בעקבות ניתוח קטרקט? בדרכ מנסים מיי מלח וטיפות סטרואידים כדוגמת פרד פורטה ואם לא עוזר אז יש צורך בהשתלת קרנית איתי שרף עוסק ברפוה לא קונבנציונלית . אני לא רואה שום סיכוי אבל שום סיכוי שהוא יעזור לאמא שלך

16/06/2015 | 22:25 | מאת: טובה

פרופ' צדוק שלום רב, תודה על תשובתך, אמא אכן מטופלת בתרופות שציינת (פרד פורטה, קוסופט ומי מלח) במשך יותר מחודשיים ללא שיפור, להיפך. עכשיו נוספו גם אי נוחות בעין וכאבים, כמעט ואינה רואה בעין זו. ניתוח קטרקט היה לפני כ- 20 שנה. לא ידועה מה סיבת הבצקת. באותה עין יש בצקת ברשתית מזה 3 שנים כנראה על בסיס משיכה, הבצקת ברשתית מטופלת ונמצאה במצב טוב עד להופעת הבצקת בקרנית (לא ניתן כעת לראות מה קורה ברשתית)הטיפול בבצקת ברשתית היה וולטרן וטרוסופט שהוחלפו עם הופעת הבצקת בקרנית בפרד-פורטה ,קוסופט ומי מלח. אמי בת 86 צלולה עם קושי בניידות. חייבת לעזור לה. האם ידוע לך על אפשרויות טיפול נוספות לפני השתלת קרנית (יש לי ספק שהיא תעמוד בהשתלה). תודה מראש!

מנהל פורום קרנית העין