Thygeson / thygeson's

דיון מתוך פורום  קרנית העין

01/06/2015 | 19:19 | מאת: שיר

מחפשת מומחה למחלה באיזור המרכז. האם כל מומחה לקרנית מומחה גם למחלה הנל?

תוכלי להבדק עי כל מומחה למחלות קרנית . באופן כללי, המחלה מתבטאת בפצעים באפיתל הקרנית (שכבת התאים העליונה). הסיבה למחלה לא ידועה אך יש החושבים על קשר לוירוס ההרפס. המחלה מטרידה מאוד עקב תחושת גוף זר ולעיתים טישוש ראיה . הטיפול בטיפות עיניים סטרואידים. טיפול ממושך בסטרואידים עלול להיות בעייתיעקב עליית לחץ בעין וקטרקט. לכן יש להשתמש במינימום טיפות ומעקב רופא עיניים. ניתן לשקול טיפות ציקלוספורין (רסטזיז- לא ממש יעיל אך כדאי לנסות, ציקלוספורין בהכנה רוקחית - צורב מאוד ואין בקרת איכות על היצור) . טיפול במשחת פרוטופיק 0.03% (שימוש חורג במשחת עור) הוא יעיל

מנהל פורום קרנית העין