דלקת אביבית בעיניים-ילד בן 3

דיון מתוך פורום  קרנית העין

21/04/2015 | 10:05 | מאת: ענתי יהודה

שלום רב, בני סובל מדלקת אביבית בעיניים ,לאחר קבלת טיפות ואנטיביוטיקה לעיניים אין שינוי מהותי הגרד והאדימות ממשיכים סטרואידים הרופאת עיניים לא רוצה לתת לו -בגלל גילו היש מה לעשות ? הוא פשוט סובל האם יש משהו נוסף שניתן לעזור לו אשמח לתשובתך תודה

ראשית הקדים ואומר שהטיפול נועד רק להקלה ולא לעשות אותו בריא . המחלה תחלוף כמו שבאה עד גיל 18 שנה. אם יש דלקת אביבית אז כדאי קודם כל למדוד לחץ תוך עיניי ןלהרחיב האישונים על מנת לבדוק שהעדשה שקופה. אם הנ"ל תקינים אז ניתן לתת טיפות עיניים סטרואידים (זה הטיפול היחיד שמאוד יעיל) במינון מעט גבוה למספר שבועות תוך מעקב לחת בעין ועדשה . אם יש שיפור במצבו אז ניתן להפסיק הסטרואידים ולתת טיפות אחרות לייצוב תאי הפיטום (Mast cell ). הטיפול האחרון פחות יעיל אך ללא סיבוכים. כמו כן ניתן לנסות טיפות ציקלוספורין שצורב מאוד או משחת פרוטופיק ניתן לקרוא בהרחבה על דלקת לחמית אלרגית באתר שלי davidzadok.co.il

מנהל פורום קרנית העין