דלקות חוזרות בקרנית ומלנומה ממאירה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

06/07/2014 | 17:34 | מאת: בן 61

שלום רב, אני בן 61. במהלך כ3-4 שנים בשנות ה-90 כאשר עבדתי חלק גדול מהזמן בחוץ חשוף לשמש סבלתי מדלקות חוזרות בקרנית בשתי העיניים. במהלכן אובחנתי וטופלתי במרפאות העיניים בבתי החולים במרכז הארץ. לפני 13 שנה פרשתי מהעבודה הזו ומאז לא הייתי חשוף לשמש. בשנה שעברה אובחנתי עם מלנומה ממאירה בירך של רגל שמאל. נותחתי וכעת אני במעקב. הוסבר לי כי מלנומה ממאירה היא מחלה דוגרת, ולכן רציתי לדעת האם הדלקות החוזרות בקרנית משקפות את הנזק מהחשיפה לשמש שהתפרצה כעת כסרטן העור בירך? בתודה מראש.

לדעתי אין קשר בין השניים. אם היה קשר אז הייתי מצפה שבלחמית העין או בקרנית או בעור העפעפיים או בדמית (כורואיד - אחת מהשכבות שבגלגל העין) יהיה תהליך גידולי עם גרורות בירך. מאחר וברקמות העין אין כזה תהליך אז סביר להניח שאין קשר

08/07/2014 | 18:00 | מאת: בן 61

האם החשיפה לשמש יכולה להיות הסיבה לדלקות החוזרות בקרנית ? תודה

מנהל פורום קרנית העין