לאחר מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

01/06/2014 | 17:34 | מאת: גל

לאחר ביצוע מיפוי קרנית קיבלתי תוצאות שבהן נכתב: שתי העיניים בסקלת normalized. מבנה טופוגרפי מראה: קמירות הקרנית בחלקה התחתון. הקמירות נכרת יותר בעין ימין. המבנה הטופוגרפי יכול להתאים לקרטוקונוס בשתי העיניים, המתקדם יותר בעין ימין . מומלץ לחזור על טופוגרפיה בעוד כשנה לבדיקת יציבות/התקדמות .ומצורפים תרשימים שאינם מובנים לי . השאלה היא- האם זה אומר שבוודאות יש לי קרטוקונוס? ומה עושים מכאן-האם עליי לשים עדשות מיוחדות. ואם כן,מאיפה? האם עליי לקבוע תור למומחה קרנית או שרופא עיניים גם יוכל לתת לי מענה? כרגע אני משתמשת בעדשות חודשיות רגילות..אפילו ללא צילינדר(בבדיקה האחרונה נמצא לי צילינדר 3 בעין ימין) . הרבה תודה!

על פי התאור יתכן ומדובר בקרטוקונוס. יש לוודא שהמיפוי בוצע לאחר 3 ימים ללא עדשות מגע. מידע על קרטוקונוס וטיפולים תוכל לקרוא באתר שלי davidzadok.co.il לדעתי בשלב ראשון תיגש לרופא העיניים שלך, אם הוא יחשוב שיש צורך אז הוא יפנה אותך למומחה קרנית

מנהל פורום קרנית העין