קרוסלינקינג- דחוף

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/05/2014 | 12:45 | מאת: אלי

שלום רב בן 38 עם אקטזיה מתקדמת מאוד ב 2 העיניים לאחר לאזיק לפני 14 שנה. עובי קרניות הוא 400 מיפוי קרני הנוכחי מראה החמרה לעומת המצב לפני שנה ומראה החמרה גדולה הרבה יותר לעומת המצב מלפני 10 שנים. קרוסלינקינג מומלץ לי? זה יכול לדפוק לי את העין יותר? האם האקטזיה אמורה להיעצר בזמן הזה כך שקרוס הוא מיותר?

קרוסלינקינג יעיל מאוד באקטזיה לאחר לזיק . האקטזיה לאחר לזיק לא תמיד נעצרת ואם יש הוכחת התקדמות בוודאי שכדאי לטפל

מנהל פורום קרנית העין