אבחון בצקת

דיון מתוך פורום  קרנית העין

10/04/2014 | 20:57 | מאת: טל

כיצד ניתן לאבחן בצקת בקרנית? האם רופא יכול לראות את הבצקת באופן ויזואלי באמצעות מכשור, או האם יש בדיקה כלשהי (אולטרא סאונד, מיפוי קרנית או אחרת), או האם אבחנת בצקת נעשית אם ורק בעקבות תלונות החולה? (אם האחרון נכון, אז באיזה תלונות מדובר ?)

בצקת בקרנית ניתן לאבחן במנורת סדק זה מכשיר הבדיקה של רופא העיניים שאתה יושב מולו . לעיתים שיש בצקת מעטה ניתן לאבחן מוקדם יותר בעזרת מכשיר הבודק את עובי הקרנית. בדרכ בצקת קרנית מלווה בירידה בחדות ראיה

מנהל פורום קרנית העין