אורתו קיי לילד בן 12 - האם רצוי ליווי רופא?

דיון מתוך פורום  קרנית העין

16/10/2013 | 07:51 | מאת: בעז

אנו מתלבטים אם לתת לטפל בקוצר רואי של ילד בן 12 באמצעות אורתו K. האם לסמוך רק על האופטומטריסט או ללוות את הטיפול גם ברופא? האם נדרש ציוד מיוחד או מומחיות מיוחדת בתחום? האם נכונה הטענה שהטיפול יכול לעצור את התפתחות קוצר הרואי? לילד עדשות מגע רכות היום -- האם פרופיל הסיכון באורתו K גדול יותר? תודה על העזרה

אופטומטריסט עם נסיון באורטו K הוא מספיק לטיפול זה. הטיפול הנ"ל לא עוצר התקדמות הקוצר ראיה . אכן יש טענה כזו אך אין אף עבודה טובה המוכיחה זאת הסיכון העיקרי באורטו K הוא זיהום בקרנית לכן חייבים מעקב אןפטומטריסט ולהקפיד מאוד על ההוראות

מנהל פורום קרנית העין