קורטקס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

10/09/2013 | 20:59 | מאת: לרה

שלום.אמא שלי סובלת מעיוורון בעין אחת.בעין השניה עברה ניתוח קטרקט לפני חודש ימים.כ11 ימים לאחר הניתוח עברה pvd בעין המנותחת.בנוסף לכך ,בבדיקה האחרונה נאמר לנו שלאחר הניתוח נשאר חלק קטן של הקורטקס.בנתיים אמא אמורה לטפטף פעמיים ביום טיפות של סטרודקס,לאחר מכן היא לא תתפתף טיפות במשך שבועיים ואז תבדק שוב ע" הרופא על מנת לראות מה מצב של הקורטקס.הרופא אמר שלא מאמין שהקורטקס יעלם ע" הטיפול התרופתי.שאלות:במידה ויוחלט על הניתוח -האם בגלל שהיא עברה pvd יש צורך לדחות את הניתוח?האם הפסקה שלהטיפול בסטרודקס במשך שבועיים עד לבדיקה עלולה לגרום לדלקת ואם כן-איך אפשר לנתח את העין הדלקתית?תודה

שארית קורטקס בדרכ תעלם לאורך זמן. אפשר או להוציא את השארית בניתוח קטן ומהיר או להזליף טיפות סטרואידים ולהמתין בסבלנות שזה יספג. אני הייתי מעדיף להוציא ולסיים עם הטיפול מהר

מנהל פורום קרנית העין