יובש קיצוני

דיון מתוך פורום  קרנית העין

17/07/2013 | 00:40 | מאת: סיון

בעקבות יובש קיצוני במשך 8 חודשים ללא הטבה אני חושבת לעשות בדיקות דם לשלול מחלת סיוגרן האם כדאי לעשות בדיקות נוספות כמו בדיקה הורמונלית ?בלוטת התריס?לשלול סכרת? שאלה נוספת-איך ניתן לבדוק האם חלה ירידה בתחושת הקרנית?האם זה אפשרי טכנית?נראה לי שזו הסיבה האמיתית ליובש שלי אך אינני בטוחה. אני בת 44 ובנוסף גם סובלת מפלוטרים שמציקים לי מאוד.

הדבר היחיד שכדאי לבדוק זה סיוגרן. ביובש יש ירידה בתחושת הקרנית כחלק ממעגל הדלקת שבבסיס מחלת היובש

מנהל פורום קרנית העין