בצקת בקרנית ויובש כרוני

דיון מתוך פורום  קרנית העין

28/11/2020 | 11:04 | מאת: שרון

אני סובלת מזה שנים מיובש בעינייםכתוצאה מתסמונת שיוגרן. מטופלת רסטזיס משפרי דמעות וסרום לעיניים עם תוצאות טובות. לאחרונה התברר כי קיימת בצקת בקרנית עם ירידה בתאי אנדותל. בבוקר העין מאוד דומעת וחדות הראיה יורדת. הומלץ על שימוש בטיפות מלח 5%. שאלתי. מה השילוב הנכון בין הטיפות לטיפול ביובש לבין טיפות מלח ומתי מומלץ לשים איזה טיפות. תודה

לטיפות מי מלח אין חשיבות אמיתית לטיפול בבצקת קרנית. אולי מעט מקל על הבצקת אך לא יותר מזה. אם יש מחלת Fuchs endothelial dystrophy אז הטיפול המתאים הוא השתלת קרנית. את טיפות מי מלח אפשר להזליף 4 פעמים ביום בנוסף לתחליפי דמעות.

28/11/2020 | 13:50 | מאת: יובש כרוני ובצקת בקרנית

תודה על התשובה. מתי הזמן המומלץ להשתלת קרנית? כמה התהליך בטוח ומה הסיכונים לאבדן הראיה?

מנהל פורום קרנית העין