קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

18/10/2020 | 00:09 | מאת: מאור

שלום פרופ צדוק. אני בן 21. לאבא שלי יש קרטוקונוס ואני במעקב רופא קרנית בגלל אי סדירות בקרנית. בנוסף אני סובל מגרד בעיניים שמוביל לשפשוף. רציתי לשאול - 1 - הרופא אמר לי לא לשפשף את העיניים בכלל. למה? 2 - אם העין מגרדת אבל אין אדמומיות או זה יכולה להיות אלרגיה? 3 - אם זו אלרגיה או לא, מה אפשר לעשות כדי שלא יגרד ולהימנע משפשוף? ניסיתי טיפות ליובש למרות שאין לי יובש וזה לא עזר. 4 - האם טיפות אנטי היסטמניות יכולות לעזור? מותר להשתמש בהן באופן ממושך? האם טלפסט יכול לעזור? 5 - שמעתי שאפשר לשים פרוטופיק. האם זה מסוכן? האם זה כדאי כשיש רק גרד בלי אדמומיות? סליחה על האורך, חשוב לי להבין אם זו אלרגיה ואיזה טיפול כדאי, כי אני מפחד על הקרנית. אשמח למענה על השאלות תודה

18/10/2020 | 15:51 | מאת: מאור

אציין שבדיקת עיניים הייתה תקינה, ושם נשאל אם משפשף את העיניים ושצריך להימנע. לכן שמתי לב שאני אכן משפשף בגלל גרד אבל לא חזק (פעם בשעה לערך). הרופא לא בדק את הנושא במיוחד, אבל אם הבדיקה תקינה והגרד לא חזק ואין אדמומיות עדיין נשמע שזו אלרגיה? ובכל מקרה בגלל שהדבר החשוב הוא להימנע משפשוף, האם טיפות אנטי היסטמיניות או פרוטופיק יכולות להיות פתרון גם אם יתברר שזו לא אלרגיה? טיפות נגד יובש לא ממש עזרו כי אין יובש.

ניתן לקרוא באתר שלי על טיפולים לאלרגיה בלחמיות מחקרים מציגים קשר בין שיפשוף עיניים לבין התפתחות/התקדמות קרטוקונוס. יש מבחר טיפולים לדלקת לחמית אלרגית. תוכל לקרוא באתר שלי

18/10/2020 | 23:46 | מאת: מאור

תודה פרופ צדוק קראתי באתר המצוין. הבעיה העיקרית שאני רוצה לדעת היא האם זה בכלל נשמע כמו אלרגיה? ואם לא מדובר באלרגיה, הטיפול עדיין יעלים גרד? ממה היית מתחיל, טיפות או פרוטופיק?

מנהל פורום קרנית העין