דלקת בעפעפיים ודמודקס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/03/2020 | 13:39 | מאת: משה

שלום, תוכל בבקשה לרשום מה זה אומר תסנינים בקרנית? לעיתים מרגיש משהו בתוך העין ושאני מסתכל רואה מן חתיכה קטנה ושקופה ,האם זה נקרא תסנין בקרנית? האם יש בזה סכנה ? כיצד מאבחן רופא עיניים תסנינים בקרנית? שאלה נוספת לאחרונה נבדקתי ונמצאתי בעל טפיל דמודקס בריסים. כמו כן יש לי לי mgd ברמה 2 , בדיקת שבירת דמעות תקינה , כמות דמעות תקינה , כרגע מטפל באיברמקטין וסינומיצין על העפעפיים. לא מצליח להבין האם וכיצד הדמודקס משפיע אם בכלל על העיניים , הרי הוא קיים בכל בני האדם על עור פניהם וכמו כן גם בעפעפיים , זאת אומרת שהוא לא הבעיה , ואם הפרשותיו הן הבעיה , אז הבעיה היא המזון שלו,( הסתימה בבלוטות השומן) . לפי מחקרים הטפיל נפוץ יותר עם הגיל. האם הוא מתרבה בסיטואציה מסוימת ? אשמח להסבר כיצד הגיעו להבנה שדמודקס יכול להיות אפשרות לבלפריטיס תודה

על מנת לענות מה הם הכתמים הלבנים בקרנית שלך עלייך לגשת לבדיקת עיניים. לכולם יד דמודקס אך באנשים מסויימים כנראה שיש כאשר יש הרבה כנימות (לא ברור מה זה הרבה מאחר ולא סופרים אותם) אז יש להם סיכוי גבוה יותר לדלקת בריסים. כל זה רק בערך. אין מדע מדוייק.

מנהל פורום קרנית העין