שאלה בנושא טיפות עיניים רלסטט

דיון מתוך פורום  קרנית העין

11/10/2019 | 11:20 | מאת: יוכבד

שלום, אני בת 28 הייתי אצל רופאת עיניים בגלל שהרגשתי שיש לי משהו בעניים (יותר שמתי לב כי מדי פעם באת מצמוץ הייתי רואה שזה קצת מפריעה בראייה, סוג של קצת טישטוש שעובר עם מעצמות, מותר לציין שלא היה נראה שהרופאה לא הבינה מה הכוונה) אחרי בדיקה בעניין כולל הרחבת אישונים היא אמרה שיש לי אלרגיה בעיינים ונתנה לי רלסטט לשלושה חודשים. האם אלה טיפות חובה (זאת אומרת אם יכול להיגרם נזק אם לא שמים) האם זה מצריך לשים באופן קבוע והאם אפשר להפסיק לשים אם כבר התחלתי לשים. מעבר לזה במרשם רשום לא לשים יותר משמונה שבועות. האמת שיש לי קצת פחד מתופעות לוואי ושאולי אני לא אבחין אם יש כאלה נ.ב לא יודעת אם זה רלוונטי לפני חודש וחצי שתפתי את העניים זמן מה כי נכנס לי משהו לעיניים שבבבדיקת עיניים יומים אחרי הכל היה תקין.

רלסטט אינו בעייתי אך גם לא תמיד עוזר. אם המדובר בארוע אלרגיה ראשון כדאי לנסות טיפות סטרואידים למספר ימים. בכל מקרה כדאי לוודא שוב שאכן המדובר באלרגיה ולא דלקת עיניים וירלית קלה שתחלוף גם ללא טיפול.

מנהל פורום קרנית העין