הסבר תוצאות מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

09/08/2019 | 18:34 | מאת: נופר

שלום ד"ר, ביצעתי מיפוי קרנית לפני מספר ימים בעקבות החלפת מספר במשקפיים ועדיין לא ראיתי בצורה חדה. תוצאות הבדיקה הן : שתי עיניים: בסקלת Normalized. מבנה טופוגרפי מראה: אסטיגמציה, של כ 1-5.0 דיופטר, מסוג rule the with בצורה מרכזית ואסימטרית. עובי קרניות באפקס כ 540 מיקרון. ללא עדות טופוגרפית לקרטוקונוס. עקב מרכזיות ואסימטריות האסטיגמציה, מומלץ לחזור על טופוגרפיה בעוד כשנה. הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד, השואה קלינית נחוצה. מה זה אומר? מה עליי לעשות כעת? תודה רבה.

יש לעשות טופוגרפיה במכשירים מדוייקים יותר כמו פנטאקם וגליליי המדגימים פנים אחוריות של הקרנית. מידע נוסף זה עשוי לעזור בהחלטה האם יש או אין הפרעה הנקראת קרטוקונוס.

מנהל פורום קרנית העין