היסטוריה לא פשוטה בעיניים.

דיון מתוך פורום  קרנית העין

22/09/2018 | 08:32 | מאת: נאור

יש לי היסטוריה לא פשוטה עם העיניים אשמח שתענה לי על מה שתוכל . ביולי 2011 עברתי חבלה חיצונית וחזקה בעין שמאל מכבל שגרמה כנראה לטראומה ותוצאה מכך לאי שיוויון באישונים וירידה זמנית בראייה, עניין של כמה ימים, בבדיקות שונות ומרובות בזמנו נאמר לי שהייתה פגיעה קלה ברשתית אך זה חלף, הקרנית נשארה שלמה ותקינה אך מאז אני מרגיש כאילו תחושת סינוור התווספה לה, לא משהו מאוד רציני אבל אני בטוח שזה שינה משהו מבחינת סינוורים, "סוג של סינוור יתר על המידה" גם אז הראייה הייתה 6/6 ואולי אפילו יותר. כעבור שנה מאותה פציעה ביום מסויים אני מסתכל במראה בעין ימין ומבחין בגוף זר בהיקף הקרנית, ממש בגבול הקשתית, ובעצם כך מתקבלת תמונה של העיגול שאינו שלם כאילו חסר לו בפינה קטע קטן, כמובן שזאת ההצטלקות לאחר שהגוף זר הוצא בקופת חולים, גם אז עשיתי בדיקות חדות ראייה וגם אז 6/6. אבל הסינוור הלך וגבר לו. חשוב לי לציין שלא הרגשתי שום כאב, נפיחות או אדמומיות כאשר הגוף זר היה בעין ואני גם לא יודע כמה זמן הוא היה שם בכלל עד שהבחנתי בו. בסוף חודש יולי השנה, נכנס לי גוף זר לעין שוב לעין ימין לאחר הריפוי נותרה צלקת זעירה בקרנית בגבול העליון של מרכז הקרנית ,איננה נראית סמיכה אך זה רק על פי הבחנתי במראה, (אין לי מושג אם היא עמוקה או לא) הרופא טען שגודלה כקצה של מחט אבל אם אני מסתכל ממש ממש מקרוב במראה אני מבחין בה שזה קצת סותר את הממצא לא? אין לי מושג אם זה שינה לי את הראייה גם הפעם. קיים מצב כזה שזה לא ישפיע על הראייה בכלל בכלל ? או שבאחוזים מאוד נמוכים כן השפיע ? האם לדהייה שלה תהיה השפעה לטובה על הראייה במהלך הזמן או שהמצב ישאר כמו שהוא ? האם יש אפשרות להשתמש בטיפות סטרואידיות גם לאחר שהצלקת התפתחה כבר ? האם קיים סיכוי כלשהו שהיא בכל זאת תעלם עם הזמן ? יש האומרים שיש צלקות שנעלמות לחלוטין עם הזמן דרך אגב אני רואה 6/6 בשתי העיניים ואין דברים חריגים וכרונים בעיניים לאחר בדיקות שחייב לציין לא הכי מקיפות שיש אחת אצל אופטימטריסט, ושתי בדיקות נוספות בכמה מכשירים שונים. אשמח לדעת גם איזו בדיקה עברתי, בנוסף לחדות הראייה, זאת בדיקה שמדפיסה נתונים על דף נייר קטן שהרופא בדק. (בבדיקה רואים שדה של קוצים ורכב במרכז, דומה לבדיקה שהאופטומיטריסט עשה לי. קיים סיכוי שראיתי יותר מ6/6 לפני הגוף זר ? ומה הקשר של סינוור קל לצלקת והאם זה מחייב שסינוור הוא רק מצלקת ? ומה ההבדל בין Haze לעכירות ולצלקת ? אשמח לתשובות סופיות ומדוייקות על סמך הניסיון והמדע והרפואה, ידוע לי שללא בדיקות מקיפות שוב שכוללות את כל סוגי הבדיקות אין לדעת ובמיוחד שכל מקרה לגופו אבל בגלל ה"סתירות" שקיימות באנטרנט אשמח אם תשימו דגש על כל הנושא הזה של גופים זרים וצלקות. ובמיוחד אם תענו ספציפית לשאלות שלי תודה לכם מראש ! חשוב לי לציין שגם אני כנראה כמו מרבית האוכולוסייה נפל לקורבן היפרדות הזגוגית וכבר שנים שאני חווה את תופעת הFloaters עוד מלפני הפציעות. ואני גם רוצה לציין שאחרי החבלה הראשונית נסעתי למרפאת "עיניים" בתל אביב שם עשיתי כנראה את כל הבדיקות המקיפות. זכור לי בדיקות עם שקופיות שמחליפות צבעים. עוד מכשיר שרואים בו "הבזקים" מכל מיני צדדים ועוד ועוד. ואם אני לא טועה הכל יצא תקין. אך כל זה רק לאחר החבלה הראשונית בעין שמאל, שדרך אגב בכל הבדיקות שנערכו לי עין שמאל שקטה ותקינה לכל דבר. בקיצור אני יודע שעשיתי פה סלט שלם אבל אשמח אם תעשו לי סדר בעניינים אחת לתמיד. כרגע בעין ימין יש לי 2 צלקות, אחת קטנה כמעט במרכז הקרנית ואחת קצת יותר גדולה בגבול הקשתית שהיא ממש ממש שקופה אך רואים שזה צלקת כי יש כמו "שבירה" כזאת ואיננה משתלבת באופן שקוף עם הקרנית. ודרך אגב עין שמאל בשנתיים האחרונות קצת אדומה, הייתי אצל רופא אחר לגמרי לפני כשנה וחצי, הוא המליץ לי על טיפות שלא לקחתי, שאר הרופאים אמרו שזה כלי דם נורמלים לחלוטין. והשאלה המרכזית שנותרה בעינייה זה מה המטרה של הPTK לשיוף צלקות אם הוא גורם לרוחק ראייה.. די מוזר לי ומייאש. תעשה לי סדר דוקטור ואודה לך מאוד. מקווה לא לשמוע "תבוא להבדק" כי אם צריך אני אגיע, פשוט אני רוצה שישימו דגש. לא הגיוני שבכל מקום אפילו תופעות דומות אחד לאחד כל רופא או אותו רופא רושם משהו אחר, משהו פה לא מסתדר לי.

22/09/2018 | 08:41 | מאת: נאור

חשוב לי לציין שאני די לחוץ ומודאג ואני חושב פשוט שנתתי למוח שלי להתרגל לראייה, או שאני טועה והעין באמת יכולה להחלים למצב הקודם אני לא יודע איך להסביר את זה אבל אני בטוח שעם קרניות שקופות אראה הרבה יותר טוב וחלק. זה שאני רואה 6/6 ואפילו סתם ברחוב קורא דברים מרחוק, אני בטוח במיליון אחוז שהייתי קורא את אותם דברים הרבה יותר ברור.

29/09/2018 | 23:01 | מאת: נאור

ואני רוצה להוסיף עוד 2 נתונים כרגע גם אצלי האישונים לא שווים ובצד שהאישון יותר גדול שזאת העין השמאלית העפעף העליון צנוח ממש ממש מעט העפעף צנוח כבר כמה שנים, אולי מהפגיעה הראשונה, אולי עוד לפני. אין לי מושג כי יש דברים שעם הזמן העדפתי לא לשים לב אליהם וגם לא בכל זווית ובכל מצב העפעף צנוח ויש רגעים ביום שהאישונים שווים אחד לאחד. יש לזה טיפול במידה וזאת בעיה ? ואולי כל הדברים האלה מסבירים את התחושות שאני חווה ?

מהתאור אני מבין שהייתה טראומה לעין שמאל ופעמיים גופים זרים. הסינוור יתכן עקב הצלקות בקרנית או אם יש פגיעה באישון שאינו מתכווץ כמו שצריך. הרופא שלך צריך לבדוק לך קונטרסט באור מלא ובאור חלש. יש מכשיר הקיים בארץ רק במכון הלייזר להסרת משקפיים בבית חולים שערי צדק המדגים איכות ראיה. אם הבעיה היא בצלקות והן שיטחיות הרי עם הזמן הן יתבהרו ואולי יהיה פחות סינוור אם הבעיה באישון שלא מתפקד כראוי אז הסינוור לא יעלם ותוכל לנסות עדשת מגע ציבעונית או טיפות פילוקרפין בריכוז ממש נמוך של 0.125% אך לזה יש תופעות לוואי אחרות

ראה תשובה במייל השלישי

04/10/2018 | 13:47 | מאת: נאור

יש פתרון אבל לתמיד ? או שזה עדשה לכל החיים או טיפות לכל החיים ?

04/10/2018 | 17:17 | מאת: נאור

אני חייב לציין שהאישונים לא שונים באופן תמידי והאישון השמאלי כביכול שיותר רחב מימין מתפקד כמו שצריך, מתכווץ והכל אבל לא כמו הימני. אין אפשרות להפטר מהצלקות אחת לתמיד ואז לראות מה קורה עם הסינוורים ?

מנהל פורום קרנית העין