חשיפה למנורת UV במקום העבודה..

דיון מתוך פורום  קרנית העין

17/09/2007 | 21:11 | מאת: קובי

שלום אני עובד ליד מכונת דפוס גדולה ..שמדפיסה באמצעות מנורת UV.. המנורה זזה על אורך השולחן שאורכו 4 מטר , המנורה יושבת בתור ביתן כזה והאורות יוצאים מהצדדים של הביתן עכשיו אני נמצא תמיד עם משקפי סקי של UVEX האם זה מספיק מגן מפני האורך גל של הUV? כי זה ממש מאיים גם אם יגידו שזה מגן אין מצב שלא נתקל עם המנורה כאילו אני חייב להתסכל עליה גם בלי כוונה כי אני נמצא ליד המכונה.. תודה על תשובתך

עליך לברר איזה אורכי גל UV המשקפיים חוסמים : UVC לא עובר את שיכבת התאים הקידמית של הקרנית (תאי האפיתל) ואילו UVA עלול לחדור ולגרום לקטרקט או נזק לרשתית

מנהל פורום קרנית העין