שאלה לרופא קרנית תודה.

דיון מתוך פורום  קרנית העין

28/11/2017 | 17:32 | מאת: לילך

שלום, נדבקתי בדלקת עיניים שעברה לקרנית והשאירה עכירויות. הסימפטום היחיד שמפריע לי הוא עפעף קצת כבד ובגלל זה אני לא מטופלת בסטרואידים. בזמן האחרון אני חוששת שהעפעף ישאר כבד לנצח בדיוק כמו שהעכירויות יכולות להצטלק לנצח. האם זו השוואה הגיונית? האם שווה לחזור לסטרואידים בגלל השוואה זו? אין לי בעיה שהעפעף שלי יהיה כבד לעוד חצי שנה ולסבול בשקט אבל כאמור אני חוששת שזה יהיה לנצח.

תחושת הכובד בעפעף יתכן עקב אי סדירות פני שטח הקרנית. יש להבדק עי רופא עיניים שיבדוק האם אכן יש אי סדירות כזו. תנסה תחליפי דמעות ולעיתים טיפות סטרואידים עוזרות אך יש לנטר לחץ תוך עיני ומעקב עדשה שלא תפתח קטרקט אם השימוש בסטרואידים יהיה ממושך

מנהל פורום קרנית העין