לוטמקס במינון נמוך דלקת אביבית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

27/08/2017 | 15:18 | מאת: אביבית

שלום בני בן ה-8 מטופל בפרוטופיק. ובתקופה האחרונה בלוטמקס בעין אחת במינון הולך ויורד. כרגע אנחנו שמים טיפה אחת בעין הבעייתית כל 3 ימים, ובימים אחרים מחזקים במשחה גם בבוקר. השאיפה להמשיך לרדת בהדרגה עם לוטמקס עד להפסקה. לפני כשבועיים וחצי בדיקה היתה תקינה מבחינת לחץ תוך עיני/קטרקט. בתקופה במהלכה התבצעה הבדיקה המינון של הלוטמקס היה : טיפה אחת, יום כן/יום לא- רק בעין הבעייתית. השאלה שלי- האם מומלץ לבדוק שוב לחץ תוך עיני בזמן הקרוב, או שבמינון הזה כבר אין סכנה שהלחץ יעלה? או שיש צורך לעקוב אם מתפתח קטרקט במינון הזה? תודה

הסיכון לעליית לחץ ולקטרקט עולה ככל שמינון הטיפות עולה. לכן בטיפה לוטמקס כל 3 ימים הסיכוי לפתח קטרקט או גלאוקומה הוא נמוך אך עדיין קיים וכדאי להיבדק פעם ב 4-6 שבועות

מנהל פורום קרנית העין