משקפיים עם מספר חדש בקשר לקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/08/2017 | 10:09 | מאת: יוסי

שלום רב , אני מרכיב משקפיים שנמוכות קצת מהמספר שלי. הבעיה היא שיש לי עכירות בקרנית בעין אחת שגורמת לי לראות קצת פחות מ6/6. מה אני אמור לעשות אם אני רוצה לקנות משקפיים? הרופא אמר לי שהעכירות או תעבור או תצטלק ככה שאם אקנה משקפיים העכירות תעבור המספר לא יהיה מתאים. תוך כמה זמן אוכל לדעת אם העכירות הצטלקה?

20/08/2017 | 11:46 | מאת: דוגמא לשאלה

המספר שלי עם העכירויות הוא -4. אם עכשיו אקנה משקפיים המספר יהיה -4. באופן היפותטי בעוד 4 חודשים העכירויות יעלמו ואז המספר שלי יהיה -3.75. מה שיקרה במצב כזה הוא שאני אתקע עם משקפיים -4 שלא מתאימות

תלוי ממה ומה גודל העכירות. ככלל העכירויות בקרנית מתבהרות ולא תמיד נעלמות . אם העכירות לא מרכזית אז אין בעיה בהתאמת משקפיים. אם העכירות מרכזית אז תתאים משקפיים ומכסימום אם יהיה שינוי במספר אז תחליף עדשת משקפיים אחת דבר לא יקר. עיקר עלות המשקפיים זה במחיר המסגרת

מנהל פורום קרנית העין